Lokale gastronomiczne, cieszące się popularnością i obsługujące dużo klientów, powinny zainwestować w urządzenia, które pozytywnie wpłyną na efektywność przygotowywania posiłków. Jednym z takich urządzeń może być np. piec konwekcyjno-parowy do małej gastronomii.

Wydajność i skuteczność – zadbaj o odpowiednie wyposażenie lokalu

Dobra organizacja pracy i stworzenie zgranego zespołu to tylko część składowych sukcesu. Nawet najlepsza i najbardziej profesjonalna obsługa nie będzie w stanie obsługiwać dużej liczby klientów, jeżeli nie będzie mogła pracować na odpowiednim sprzęcie. W przypadku lokali gastronomicznych dobrym pomysłem będzie zainwestowanie w urządzenia i sprzęty, pozwalające na pracowanie z większą wydajnością. Jednym z takich urządzeń jest piec konwekcyjno-parowy do małej gastronomii

Profesjonalne piece konwekcyjno-parowe będą w stanie sprostać wymagającym zadaniom i dużym obciążeniom. Z wykorzystaniem tych urządzeń możliwe jest obrabianie termiczne wielu różnych potraw w tym samym czasie. Dzięki wykorzystaniu takich pieców możliwe jest poprawienie wydajności i tempa pracy lokalu, co przełoży się na zadowolenie klientów. Można więc uznać, że piec konwekcyjno-parowy do małej gastronomii to absolutny niezbędnik w każdym lokalu, który musi radzić sobie ze sprawną realizacją dużej ilości zamówień.

Piec konwekcyjno-parowy do małej gastronomii – urządzenie, w które warto zainwestować!

Co wyróżnia piec konwekcyjno-parowy do małej gastronomii?

Do najważniejszych cech, wyróżniających każdy piec konwekcyjno-parowy do małej gastronomii, należy przede wszystkim zdolność utrzymywania stałej, równomiernej temperatury w całej komorze. Oprócz tego, do cech wyróżniających ten rodzaj urządzeń, z pewnością można zaliczyć:

  • stałą cyrkulację powietrza oraz wytwarzanie pary – dzięki temu możliwe jest szybsze przygotowywanie rozmaitych potraw, przy jednoczesnym uniknięciu ich wysychania. Dania przygotowywane w piecu konwekcyjno-parowym zawsze są bardzo smaczne i soczyste, a dodatkowo, zachowują większość składników odżywczych i atrakcyjny kolor,
  • możliwość przyrządzania wielu potraw jednocześnie, w tej samej komorze, bez ryzyka mieszania się zapachów i aromatów, wydzielanych przez poszczególne dania,
  • wszechstronność – za pomocą pieca konwekcyjno-parowego można grillować, smażyć, gotować na parze oraz dusić,
  • możliwość odgrzewania potraw (regenerowania ich), bez konieczności martwienia się o utratę smaku, zapachu lub tekstury dania.

Dzięki wszystkim wymienionym powyżej zaletom można uznać, że piec konwekcyjno-parowy do małej gastronomii to urządzenie, które powinno znaleźć się w każdym lokalu gastronomicznym, w którym obsługa musi radzić sobie z przygotowywaniem dużej ilości potraw w krótkim czasie.

Jakie piece można znaleźć na rynku?

Sklepy zajmujące się sprzedażą urządzeń i sprzętów do lokali gastronomicznych, oferują szeroki wybór rozmaitych pieców gastronomicznych i pieców elektrycznych konwekcyjno-parowych. Nie brakuje również urządzeń działających na gaz oraz zestawów typu combi-duo, które oferują szerszy zakres wykonywanych czynności, przy zajmowaniu stosunkowo niewielkiej powierzchni. Są to urządzenia przeznaczone do wykorzystywania wyłącznie w profesjonalnych lokalach gastronomicznych, takich jak np. restauracje i kawiarnie. 

Wykorzystując piec konwekcyjno-parowy do małej gastronomii ma się gwarancję tego, że urządzenie będzie w stanie intensywnie pracować, bez obniżania swojej efektywności. Co więcej, ten rodzaj pieców cechuje również bardzo niska awaryjność. Poszczególne modele pieców różnią się wymiarami, ilością komór, funkcjonalnością, marką oraz ceną. Dzięki zróżnicowaniu tych parametrów nie powinieneś mieć problemu z wybraniem odpowiadającego ci urządzenia.

Wspieraj SmartAge.pl na Patronite
Udostępnij.